VHZ Webshop

Your cart


  
Tips and information Borduur- kant- en quiltgarens
Nederlands English
Decrease font size  Default font size  Increase font size 
Borduur- kant- en quiltgarens
There are no translations available.

Garen


 Wij hebben diverse merken garens zoals Aurifil, Angelking, Sulky & Madeira.

 

 

 

 

"Aurifil – Acrylic #40 "

100 % Acryl borduur- en quilt garen. Buitengewoon zacht en sterk garen met een hele mooie diepe glans – erg geschikt voor speciale effecten – verkrijgbaar in 12 schitterende multikleuren. Leverbaar op minikonen van 250 m

"Aurifil – Aurilux #36"

100 % Polyester borduur en quiltgaren. Heel sterk bleekmiddelbestendig, lichtecht en kleurvast garen met een hele mooie glans. Bestand tegen heet en vaak wassen. Met polyester garen bewerkte stukken kunnen overgeverfd worden zonder dat dit garen van kleur verandert. Dit garen neemt de verfstof niet aan. Verkrijgbaar in 204 effen- en 37 prachige multi kleuren. Klossen en konen met een witte buis = garendikte # 36 (TD 130)

"Aurifil – Auripoly #40"

100 % Polyester borduurgaren, ook geschikt als naaigaren. Heel sterk bleekmiddelbestendig, lichtecht en kleurvast garen met een hele mooie glans. Bestand tegen heet en vaak wassen. Ideaal voor het borduren op badgoed, bedrijfs- en kinderkleding of om emblemen mee te maken. Met polyester garen bewerkte stukken kunnen overgeverfd worden zonder dat dit garen van kleur verandert. Dit garen neemt de verfstof niet aan. Verkrijgbaar in 408 effen- en 6 neon kleuren. Klossen van 1000 m op een zalmkleurige buis = garendikte # 40 (TD 120)

"Aurifil – Auriroyal #40"

100 % Viscose/Rayon borduurgaren. Garen met een hele mooie diepe glans. Voor de liefhebbers van rayon/viscose garen. Voor alle exclusieve textiel. Het klassieke borduur en/of decor garen. Kleurvast. Kan op 60 graden gewassen worden. Verkrijgbaar in 494 verschillende kleuren. Klossen van 1000 m met een gele buis = garendikte # 40 (TD 120)

"Aurifil – Brillo"

Prachtig dun en sterk garen! Speciale combinatie van nylon en polyester getwijnd met een dun metallic lintje. Geschikt voor machinaal borduren, quilten, kantklossen, miniatuur breien en nog zo veel meer... Wij adviseren om een Schmetz Top Stitch 130N/80 - 90 of een metallic naald te gebruiken, maar een normale borduurnaald voldoet prima.
Klossen van 200 m van hout  = garendikte # 40

"Aurifil - Cotone Makó"

100 % gemerceriseerd Egyptisch katoen. Matglanzend garen, gemaakt van de beste kwaliteit Egyptisch katoen. Indanthren geverfd.Voor machine- en hand borduren, kantklossen, hand- en machinequilten en ook gewoon naaien. Verkrijgbaar in 182 verschillende uni- en 34 schitterende multikleuren waaronder de nieuwe "Aquarelli" verloopkleuren

 • Klossen en konen met een oranje buis = garendikte # 50

 • Klossen en konen met een witte buis (wordt nu groenkleurig) = garendikte # 40

 • Klossen en konen met een grijze buis = garendikte # 28

 • Klossen en konen met een rode buis = garendikte # 12

Tip voor het verwerken van Cotone Makó # 12 op de borduurmachine:

 1. Steekdichtheid van het borduurpatroon met 50 % verminderen

 2. Steeklengte verlengen tot minimaal 5 -7 mm.

 3. Machineborduurnaald: Schmetz 130 N dikte # 90 of # 100 gebruiken.

Cotone Mako #50

 

 •  Verkrijgbaar in klossen van 200 en 1300 meter.  
 • Eigenschappen: Dunne fijne draad. Voelt zacht aan, maar is erg sterk. Zeer regelmatig en glad garen.
 • Mogelijkheden:
 • Zeer geschikt voor applicatie (wordt aangeraden door vele ervaren applicatiequilters)
 • Geschikt voor gebruik van de quiltsteek op de naaimachine (3 steekjes over elkaar in combinatie met transparant garen)
 • Het naaien (met de machine) "in the ditch".
 • Fijn borduurwerk (machine en evt. met de hand)
 • Deze draad is uitermate geschikt om zijde te verwerken.
 • Heel goed te gebruiken voor fijn kantkloswerk. Cotone Mako # 50 is te vergelijken met Egyptisch katoen 80 van het kantklosgaren.

Cotone Mako #40

 

 •  Verkrijgbaar in klossen van 1000 meter. 
 • Eigenschappen: Mooi gladde, regelmatige draad. Multifunctioneel toe te passen door de standaard dikte.  
 • Mogelijkheden:
 • Ideaal garen voor het machinaal quilten. Geschikt voor zowel het patchen van de lapjes als ook het doorquilten en afwerken van de quilt.
 • Wilt u met de hand patchen, dan is dit de juiste dikte garen.
 • Cotone Mako # 40 is ook uitstekend te gebruiken voor al uw huishoudelijk (naaimachine) gebruik.
 • Werkt ook heel fijn op de borduurmachine wanneer glansgaren niet gewenst is.
 • Prima dikte voor het kantklossen. Garen gelijk aan Colcoton 70/2.

Cotone Mako #28

 

 •  Verkrijgbaar in klossen van 700 meter.  
 • Eigenschappen: Iets dikker garen, mooi glad. Het is een 100% katoenen draad. Omdat Cotone Mako # 28 iets dikker is pluist hij uiteraard ook iets meer. Tip: gebruik voor het verwerken op de machine evt. een naald met een lichtelijk groter oog.
 • Mogelijkheden:
 • Uitstekend geschikt voor het sierstikken op de naaimachine. Vooral de multikleuren (verloopkleuren) komen hierbij bijzonder goed tot hun recht. Denk eens aan het doorquilten van een kinderquilt of een sierstiksel op een kledingstuk.
 • Het doorquilten met de hand gaat perfect met deze dikte. Dit garen is ook goed te gebruiken met het bekende waslaagje. Wanneer u dat wenselijk vindt kunnen wij natuurlijk ook een wasblokje leveren.
 • Dikte 28 is verder, zoals alle diktes van Cotone Mako, ook geschikt voor de borduurmachine.
 • De kantklossers zijn erg enthousiast over de resultaten met dit iets dikkere garen en het uitgebreide kleurenpalet ervan. Cotone Mako # 28 is te vergelijken met DMC bolletjes nr. 80.

Cotone Mako #12

 •   Verkrijgbaar in klossen van 375 meter.  
 • Eigenschappen: Dik garen, zeer mooi van 2 draden getwijnd.
 • Mogelijkheden:
 • Geschikt voor sierstiksels zelfs nog op de naaimachine. Gebruik hiervoor machinenaald Schmetz 130 N / 90 of 100 en zorg ervoor dat de steeklengte niet te kort en de steekdichtheid niet te hoog is (maak evt. een proeflapje) evt. draadspanning aanpassen.
 • Het knopen van een quilt in plaats van de quiltsteek gaat prima met dit garen en ziet er heel mooi uit.
 • Ook geschikt voor sashiko.

"Aurifil - Fluorescente"

Dit garen is bij daglicht wit van kleur, maar geeft licht in het donker nadat het aan een lichtbron blootgesteld werd. Leverbaar op 180m = garendikte # 40 (standaard dikte)

"Aurifil – H20"

Wateroplosbaar rijgdraad #40. Leverbaar op klosjes a 200m

"Aurifil – Lana #12"

Wolgaren voor machine- en handborduren, quilten en voor de overlockmachine. Voor "countrylook" borduren bijv. op wollen stoffen, vilt en ook voor speciale effecten in combinatie met andere garens. Met wol geborduurde, genaaide artikelen wassen op wol. (40 graden) Verkrijgbaar in 168 uni-, 12 tweed- en 12 schitterende aquarelli multi kleuren. Dit garen is ook heel mooi voor decoratieve afwerkingen met de lockmachine te gebruiken. Klossen en conen met een rode buis = garendikte # 12

Tip voor het verwerken van "Lana" # 12 op de borduur- of naaimachine:

 • borduurmachine: Steekdichtheid van het borduurpatroon met 50 % verminderen

 • borduurmachine: Steeklengte verlengen tot minimaal 5 -7 mm, draadspanning zonodig verhogen.

 • borduurmachine: De machine langzamer laten borduren.

 • borduur/naaimachine: Machineborduurnaald van Schmetz 130 N dikte # 90 of # 100 gebruiken.

"Aurifil - Solar"

Wit garen dat onder invloed van uv- of zonlicht van wit naar een van de 7 kleuren verandert. Machine wasbaar tot 40°. Kan bij lage temperatuur instelling ook in de droger. Niet met chloor of ander bleekmiddel houdende producten behandelen. Alleen strijken op de verkeerdekant en met een perslap. Niet chemisch reinigen en donker bewaren. Dit garen is in zeven verschillende kleuren leverbaar in setjes van alle kleuren of per kleur.

301 = wordt geel 305 = wordt rood

302 = wordt oranje 306 = wordt lila

303 = wordt paars 307 = wordt groen

304 = wordt blauw

"Aurifil – Sott’ago"

Katoengaren #80 - 100 % katoen. Buis is geel van kleur, alleen verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.

 • Eigenschappen: zeer dunne gladde draad.

 • Mogelijkheden: doordat de draad zeer dun is kan hij voor bijzondere applicatiedoeleinden gebruikt worden en is uitermate geschikt als onderdraad voor het machinaal borduren.

"Angel King - Metallic" en "Dyen-Tex - Metallic"

Metallic borduur en quiltgaren Leverbaar op miniconen van 1000 m en op konen van 5000 m.

"Angel King - Soft Rise" 300

Prachtig garen! Speciale combinatie van wolachtig acrylgaren met een heel dun zilver of goudlintje erdoorheen getwijnd. Verkrijgbaar in 10 schitterende multikleuren! Dit garen is ook heel mooi voor decoratieve afwerkingen met de lockmachine te gebruiken.

De multikleuren zijn leverbaar op klossen van 130 m.

Tip voor het verwerken van "Soft Rise" 300 op de borduur of naaimachine:

- Steekdichtheid van het borduurpatroon met 70 % verminderen,

- Steeklengte verlengen tot minimaal 7 mm, draadspanning zonodig verhogen.

- Naaimachinenaald van Schmetz 130 N dikte # 100 gebruiken.

- De machine langzamer laten borduren/naaien.


 "Madeira garens"

“Madeira Astro Multi Color”

"Astro Color" is een hoogwaardig machineborduurgaren van 100% polyster, dat met een uitwendige speciale verftechniek geproduceerd wordt. Het fantastische kleurenspel in de draad zorgt er voor dat elk borduursel een uniek eindresultaat heeft. Astro Color is geschikt voor alle naai- en borduurmachines.

“Madeira Heavy Metal Resistant”

De metallic Heavy Metal is de sterkste metallicdraad van de wereld. Het kan op 95 graden gewassen worden en is bestand tegen chloor- en bleekmiddelen. De speciale twijncontructie geeft het borduursel een edele uitstraling. Het is bijzonder geschikt voor sportkleding, jeans en alle andere kleding, die veelvuldig gedragen en gewassen dienen te worden.

“Madeira Metallic Classic”

Metallic Classic de traditionele metallicdraad is de universele garendikte voor alle naai- en borduurmachines. Metallic Classic bevat echte zilverdeeltjes, waardoor uw borduursels een waardevolle en elegante uitstraling krijgen.

“Madeira Metallic Glamour”

Glamour is een speciaal ontwikkeld extra sterk maar tegelijk zacht effectgaren, dat prachtige effecten geeft bij grote borduurwerken. Geschikt voor alle huishoudnaai- en borduurmachines alsmede voor coverlock- en overlockmachines.

“Madeira Metallic Soft”

Metallic Soft is een uitzonderlijk zacht effectgaren met een bijzonder optisch effect. Het geheim ligt in de zwarte viscose kern van de draad, welke met een fijn gemetalliseerd polysterfolie omwikkelt is. gebruik Metallic Soft op elke huishoudnaaimachine en uw designs zullen een interessante structuur krijgen.

“Madeira Metallic Supertwist”

Supertwist is het exclusieve effectgaren dat gebruikt wordt in de Haute Couture en door de bekende designers. De speciale en unieke twijnconstructie geeft luxe borduurdesigns een unieke, glansrijke en edele uitstraling. Supertwist kan op alle huishoudnaaimachines verwerkt worden

“Madeira Polyneon”

Madeira Polyneon is 100% kleurecht, schitterend en bestand tegen zonlicht, chloor en herhaaldelijk wassen ( zelfs tot 95 graden ). Door sterkte en duurzaamheid wordt draadbreuk bij hoge snelheid voorkomen en wordt weerstand tegen afslijting van de draad gegarandeerd. Toepassing: ideaal voor al uw borduurwerk, inclusief sportkleding, handdoeken, linnengoed en quilten, kortom – al het werk dat tegen een stootje moet kunnen.

“Madeira Rayon nr. 40”

Een universele machine borduurgaren voor alle borduurmotieven. Deze viscose kwaliteitsdraad geeft alle borduursels een zijachtige glans. Geschikt voor alle huishoudnaai- en borduurmachines.

“Madeira Spectra Holographic”

Spectra Holographic geeft een buitengewoon effect aan uw borduursel. Het is een holografisch folie die het licht driedimensionaal reflecteert en zo uw borduursel betovert. Simpelweg de spanning van de draad en de snelheid van de machine verlagen en Spectra Holographic laat zich probleemloos op elke naai- en borduurmachine verwerken.